ZAPISNIK s 23. sjednice – 5. rujna 2013.


ZAPISNIK S 23. SJEDNICE ŽUPNO PASTORALNOG VIJEĆA

                         održane 5. rujna 2013.g.

 

                                                                                                Sjednica je započela u 20:05 sati.

 

Od 28 članova ŽPV-a prisutno je 14 članova.

Popis prisutnih članova  sastavni je dio ovog zapisnika.

 

Župnik je otvorio Sjednicu znamenom križa, molitvenim zazivom, molitvom Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu. Nakon uvodnog dijela župnik Stjepan Najman  predlaže slijedeći

dnevni red:

1. Usvajanje Zapisnika sa 21. sjednice ŽPV / 11. travnja 2013.g.

2. Duhovna obnova

3. Radovi

4. Naše redovite duhovne aktivnosti

5. Razno

a. prijedlog Ivana Jaklina

Ad.1. Zapisnik s 21. sjednice je prihvaćen na 22. sjednici ŽPV-a koja je održana u lipnju mjesecu.

Ad.2. Župnik vel. Stjepan Najman izvještava prisutne da će vel. Stojić imati duhovnu obnovu u našoj župi. Termin će se naknadno dogovoriti jer vel. Stojić ima obveza koje će uskladiti s našim terminima. Nakon kraće rasprave predlaže se da duhovna obnova bude jedan vikend

(24. studeni treba izuzeti zbog završetka Godine vjere) i to petak , subota  i nedjelja popodne.

Bilo bi poželjno da se naprave plakati i obavijesti proslijede po ostalim župama.

 

Ad.3. a. Župnik upoznaje članove ŽPV  da je u kleti spojen vodovod, a da priključak struje i               nadalje ostaje od gđe. Maček. Također navodi da ugao kleti puca te predlaže da se               smokva, koja raste u neposrednoj blizini, ukloni.

          b. Dvorana je pogletana i ofarbana zahvaljujući najviše Ireni Topolnjak kojoj se i                zahvaljuje.

         c. Župnik iznosi da se približava zima te da je s gosp. Cesarecom bio u Zagrebu u firmi                Simens gdje su im rekli da će trebati dvije pumpe koje dođu oko 500.000,00 kn.        Nakon duže rasprave u kojoj je sudjelovalo više sudionika zaključeno je da se                 ponovno pozove firma koja je već dala ponudu te da se traže dodatne informacije

(angažirana snaga, isplativost, jakost…) i garancije koje su potrebne da bi se moglo             pametno odlučiti. Također bi se trebalo raspitati oko registracije Župe u registar             neprofitnih udruga kako bi se moglo u budućnosti aplicirati na fondove EU. Na kraju   je zaključeno da se pričeka s početkom radova i pripreme sve radnje kako bi se   

           na vrijeme prijavili na neki od budućih natječaja. Neki članovi sumnjaju da se

uopće investicija isplati.

Ad.4.  Od naših redovitih župnih aktivnosti vel. Stjepan Najman navodi da će se organizirati kursiljo za firmanike i za roditelje, održava se redoviti vjeronauk, petkom se pohode bolesnici. Utorkom će započeti nova molitvena zajednica.

Nakon pročitanog katekizma katoličke crkve nastavit će se s čitanjem dokumenata II. Vatikanskog koncila. Ivan Jaklin predlaže da se pročitaju također Enciklike Pape Ivana XXIII. što je i prihvaćeno, ali nakon što se pročitaju dokumenati II. Vatikanskog koncila.

 

Ad.5.   Ivan Jaklin napominje da će se 28. rujna, vel. Miroslav Bulešić, proglasiti blaženim u Pulskoj Areni te da se tih dana prisjetimo mučenika vel Miroslava.

 

Sjednica je završena zahvalnom molitvom i blagoslovom Gospodnjim koji je udijelio vel. Stjepan Najman. Nakon kraćeg druženja u kuhinji članovi ŽPV-a otišli su u miru Gospodnjem.

 

U Varaždinu, 5.rujna 2013.

 

Sjednica ŽPV  završena je u 21:40

 

Tajnik:

______________

Ervin Nižetić

 

 

ZAPISNIK S 21. SJEDNICE ŽUPNO PASTORALNOG VIJEĆA

                         održane 11. travnja 2013.g.

 

                                                                                                Sjednica je započela u 20:10 sati.

 

Od 28 članova ŽPV-a prisutno je 14 članova.

Popis prisutnih članova  sastavni je dio ovog zapisnika.

Uvodni dio sjednice  sniman je  od strane Varaždinske televizije (tema emisije je rad ŽPV-a). Emisija će biti prikazana u subotu (13.4.) u 18:00 sati i u nedjelju (14.4.) u 12:00 sati.

 

Župnik je otvorio Sjednicu znamenom križa, molitvenim zazivom, molitvom Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu. Nakon uvodnog dijela župnik Stjepan Najman  predlaže slijedeći

dnevni red:

1. Usvajanje Zapisnika s 20. sjednice ŽPV / 7. veljače 2013.g.

2. Usvajanje financijskog izvješća

3. Način grijanja crkve

3. Ostala pitanja

a. prijedlog Ivana Jaklina

Ad.1. Tajnik je pročitao Zapisnik s 20. sjednice koja je održana 7. veljače 2013. Župnik ga dopunjuje s informacijom da se nije oglasilo da firmanici za vrijeme sv Mise sjednu u prve redove/klupe, jer je bolje da su raspršeni po crkvi (manje ometaju bogoslužje). Također nije se stupilo u kontakt s patrom Linićem zbog toga što je već duže vrijeme bolestan. Nakon više iznesenih prijedloga i razmišljanja prihvaćeno je da se početkom mjeseca listopada (13.ili 20.) organizira duhovna obnova i da se pozove don Damir Stojić. Župnik će stupiti u kontakt i izvijestiti nas na idućoj sjednici.

 

Ad.2. Župnik detaljno iznosi financijsko izvješće koje članovi jednoglasno prihvaćaju, a članovi ekonomskog vijeća i potpisuju. Uz zapisnik se prilaže i izvještaj.

 

Ad.3. Župnik upoznaje članove ŽPV s idejom da se za grijanje crkve i cjelokupnog župnog dvora instaliraju toplinske pumpe. Sadašnja godišnja potrošnja plina je oko 42 000,00 kn i struje oko 14 800,00 kn. Prelaskom na toplinske pumpe plin se više ne bi trošio za grijanje i ušteda je oko 62 %. Potrošnja struje bi se nešto povećala. Investicija je oko 194  000,00 kn i po procjenama se vraća nakon 7 god.

Nakon poduže rasprave zaključeno je da se razborito razmisli o samoj ideji te da se savjetuju strojari i ostali stručnjaci koji nisu direktno povezani s prodajom  toplinskih pumpi. Također bi bilo poželjno raspitati se kod osoba koje su instalirale već ovakav sustav grijanja.

Župnik iznosi da su u biskupiji spremni pripomoći realizaciji same instalacije toplinskih pumpi. Pokušat će se također pratiti natječaji koji će biti raspisivani od strane  EU fondova.

 

Ad.4.  a) Ivan Jaklin iznosi da se je u četvrtak, 11. travnja 2013. godine navršilo  točno 50 godina od onog Velikog četvrtka 11. travnja 1963. godine, kada je u jeku tzv. “Kubanske krize” i vrlo izglednog početka nuklearnoga rata, Papa Ivan Dobri, kako ga je nazvao vjernički puk, objavio svoje pastirsko pismo – Encikliku PACEM IN TERRIS ( Mir na Zemlji ). Ivan XXIII. objavio je tu čudesnu “himnu mira među ljudima” svega 53 dana prije njegove blažene smrti. Kao istinski “Crkveni knez”, Kristov namjesnik na Zemlji, do kraja života odgovorno je pronosio ideju mira i ljubavi

On će tajniku proslijediti uređeni tekst Enciklike koja će biti poslana svim članovima ŽPV.

 

Sjednica je završena zahvalnom molitvom i blagoslovom Gospodnjim koji neka nadahnjuje i prosvjetljuje naše župljane u Uskrsnom vremenu.

Naš Stanislav Mlakar je u kraćem druženju nakon sjednice proslavio svoj imendan. Neka ga njegov zaštitnik čuva kroz dane mnoge.

 

U Varaždinu, 11.travnja 2013.

 

Sjednica ŽPV  završena je u 21:35

 

Tajnik:

______________

Ervin Nižetić

 

 

 

 

 

 

 

 


Župa sv. Nikole, 19.10.2013 • Bogoslužje


  Svakodnevne mise su:

  JUTARNJA u 08,00 sati
  VEČERNJA u 18,00 sati

  Nedjeljne mise su:

  JUTARNJA u 08,00 sati
  ŽUPNA u 10,00 sati
  POLDANJA u 11,30 sati
  VEČERNJA u 18,00 sati
  *KAPELICA SV. FLORIJANA u 16,00 sati

 • Kontakt


  Župni ured:
  Trg slobode 11
  42 000 VARAŽDIN

  Tel: 042 212 412
  E-mail: zupni.ured.sv.nikola@vz.t-com.hr
  OIB: 07598454992
  IBAN: HR8123600001101744797

  Više kontakta